Algemene Tuinwerken Geys

Facebook Algemene tuinwerken Geys


Aanleg gazon met hydroseeding

 • Hydroseed aanbrengen
 • Hydroseeding resultaat na 1, 2 en 3 weken

  Resultaat van hydroseeding na 1, 2 en 3 weken

 • Voltooide gehydroseede gazon
 • Hydroseeding schaduwgazon na 0, 1 en 2 weken

  Hydroseeding schaduwgazon na 0, 1 en 2 weken

 • Hydroseeding voor en na

  Hydroseeding voor en na

Een goede voorbereiding en bewerking van de grond is zeer belangrijk bij elke vorm van aanleg van een gazon. De bewerking wordt steeds afgestemd op de conditie van de grond. Zo kunnen we de groei, kwaliteit en duurzaamheid van uw gazon garanderen. Hieraan wensen wij dan ook voldoende tijd en aandacht te spenderen. Daarom komen wij ook steeds graag ter plaatse kijken.

Ook de nazorg bij een nieuwe gazon is heel belangrijk. Dit gaat over de juiste periode van het kalken, bemesten, verticuteren, bijzaaien alsook het kiezen van de juiste producten hiervoor. Ook hier kunnen wij u in begeleiden.

Verder is voldoende water noodzakelijk voor de groei van uw gazon. Wij kunnen hiervoor een (tijdelijk) sprinklersysteem plaatsen.

Hydroseeding

In 2010 was Algemene Tuinwerken Geys bij één van de eerste om hydroseeding te introduceren in België. Als bedrijf zagen wij hier een enorm potentieel in om onze klanten een nog betere kwaliteit te kunnen aanbieden. Hydroseeding wordt tot op heden voornamelijk op industrieel gebied gebruikt voor de aanleg van bermen, taluds, daktuinen, erosiebestrijding, aanleg van sedumperken, bloemenweiden, … . Algemene Tuinwerken Geys maakt deze techniek ook toegankelijk voor particuliere klanten met kleine of grote tuinen die een mooi grasperk of bloemenweide wensen.

Hydroseeding of hydraulisch inzaaien is een eenvoudige maar doeltreffende manier van zaaien. Hierbij wordt zaad gemengd met mulch (natuurlijke papier- en houtvezel), water, aangepaste meststoffen en lijm in een grote tank. Dit gemixt mengsel wordt daarna met een sproeisysteem gelijkmatig verspreid op de grond.

De voordelen van hydroseeding t.o.v. traditioneel inzaaien zijn enorm talrijk.

 • Gelijkmatige verdeling van het zaad
 • Het effect van klimatologische omstandigheden (bv. zware regenval of wind) wordt geminimaliseerd doordat de zaden in de vaste basis van de mulch zitten
 • De zaden kunnen sneller en beter kiemen in de mulch door de aangepaste meststoffen waardoor u veel sneller resultaat heeft
 • Zaaien kan nu ook schuine oppervlaktes gebeuren met een efficiënt resultaat door toevoeging van lijm in het mengsel
 • Voorkomen van erosie bij schuine oppervlaktes
 • Het graszaad wordt langduriger bemest door de mulchlaag zodat de groei optimaal gestimuleerd kan worden

Hier ziet u hoe hydroseeding in zijn werk gaat.

grond gelijk trekken hydroseeding na 0 weken hydroseeding na 1 week hydroseeding na 2 weken hydroseeding na 0 weken hydroseeding na 2 weken gehydroseede gazon voor en na Vers gespoten hydroseed hydroseed vers gespoten resultaat gehydroseede gazon resultaat gehydroseede gazon hydroseeding resultaat hydroseeding hydroseeding voorbereide tuin voor hydroseeding resultaat hydroseeding na enkele weken vers gehydroseed hydroseeding hydroseeding hydroseeding